Државно училиште за физичка култура
Методи Митевски – Брицо - Скопје

Известување за почетокот на новата 2021/2022 учебна година

2021-08-31 14:44:41Се известуваат учениците  од  ДУФК „Методи Митевски - Брицо“ – Скопје дека новата учебна 2021/2022 година започнува во среда 01.09.2021 година и тоа:

 

I смена  со почеток во 07:30 часот, паралелките на македонски наставен јазик;

 

II смена со почеток во 13:30 часот, паралелките на албански наставен јазик.

 

Наставата ќе се реализира со физичко присуство согласно Планот и протоколите за реализација на учебната 2021/2022 година изготвени од страна на Министерството за образование и наука, кои може да ги видите на следниот линк: 

Протокол за постапување на средните училишта во Република Северна Mакедонија за реализација на воспитно-образовниот процес со физичко присуство на учениците во учебната 2020/2021 година (mon.gov.mk)

 

 

На сите ученици и вработени во  нашето училиште им посакуваме добро здравје и успех во новата учебна година!

Корисни линкови

AMS
eDnevnik e-ucebnici2 BRO-baner