Државно училиште за физичка култура
Методи Митевски – Брицо - Скопје

Златен медал на Бесар Алили на кадетското Европско првенство (ЕП) во борење

2019-06-24 12:43:42Бесир Алили ученик во ДУФК Методи Митевски - Брицо Скопје, е европски шампион во кадетска конкуренција во категоријата до 48 килограми во борење слободен стил.
Во финалната борба на Европското првенство во борење за кадети и го освои златниот медал.

го победи Ерменецот Харутјун Ховсанисјан со 7:6

 

 

 

Корисни линкови

AMS
eDnevnik e-ucebnici2 BRO-baner