Државно училиште за физичка култура
Методи Митевски – Брицо - Скопје

Визија на училиштето

2017-12-13 15:23:27ЕДИНСТВЕНА СПОРТСКА ГИМНАЗИЈА - РАСАДНИК НА СПОРТИСТИ ОД  ДРЖАВАТА  

 

Нашата визија е  да ги собереме на едно место сите млади спортисти од државата кои активно спортуваат во сите индивидуални и колективни спортови, да ги прошириме своите материјално технички, просторни и човечки потенцијали и да бидеме респектабилна и привлечна институција за едукација на идни врвни спортисти ,интелектуални кадри, кои достојно ќе ја презентираат државата во светот, а истовремено ќе го афирмират спортот  потребата од спортот и рекреацијата за побрз економски развој, како составен дел на секојдневниот живот во семејството, училиштето, општеството....

 

Наша визија е да дадеме свој придонес во развојот на олимпизмот во државата со отворање на паралелка на врвни спортисти, која ќе работи според посебен план, програма и динамика во зависност од потребите на МОК. 

Корисни линкови

AMS
eDnevnik e-ucebnici2 BRO-baner